Ett kärt återbesök.

De senaste dagarna har jag varit på besök i Jönköping. Förutom att kramats med kära vänner, fikat på fotoskolan Jönköping, druckit öl på Bongo, tagit igen massa foto-snack, har jag : 
Gjort en fotografering till mitt lilla examensarbete, då denna söta men illanluktande Benke (han fiser konstant..) gjorde oss sällskap i studion. 
Fikade på Johans Café med det rutiga golvet och en spännande vitchoklad/choklad cheesecake åkte ner i magen, sååååå god! 
Tillverkade egen sushi och ingen sushi-måltider räknas inte om man inte lägger ut en bild på sociala medier... 
Slutligen två bilder på Jönköping och Nathalie som sett till att jag haft otroligt trevligt och tak över huvudet och medans jag var där på visit. Tack! 

Nu har jag massviss med värme och energi till att vara i Gamleby och göra så bra jag kan ifrån mig. 
 
 

Året 2014.

Januari:
Började jag året med att fara på äventyr till Schweiz. Jag och Sophie beundrade alperna tillsammans med Marcus. Vi åt galet mycket god mat samt ost och choklad och bara hade det allmänt najs. När jag kom tillbaka till Jönköping var det snö och vi påbörjade bokprojektet som innebär en hejdans massa arbete. 
Februari: 
Tro det eller ej, men vi hade en veckas lov. Jag for till ett dimmigt Stockholm, umgicks med Carl. Gjorde museum besök med några vänner. 
Mars: 
Fick jag för första gången träffa mitt kusinbarn Svea som hade blivit 2 veckor gammal. Jag minns att månaden innebar galet mycket press och prestationsångest. Det hela resulterade i ett självporträtt på mig ensam i mitt "gamla" rum i Jönköping.
April:
Åkte jag på reseprojekt till England, mötte upp mina kompanjoner Linnéa och Karin. Vi åt sandwishes i parken, drack några pint öl, promenderade längst floden och gjorde sånt som vi brukade göra under den tiden vi bodde där. Jag fotograferade även massa plåtningar. När Linnéa åkte hem till Sverige, åkte jag & Karin några dagar till Brighton. 
Maj: 
Var jag hemma och packade om väskorna för att fara till Polen med skolan. Resten av maj resulterade i väldigt mycket stress och jobb med arbetsprover och intervjuer. Men jag överlevde och vi hann till och med att flytta ut mina grejer ifrån kollektivet och ha kompis kompis fest i trädgården. 
Juni: 
I Juni tog vi examen ifrån Fotoskolan Jönköping. Hade examens utställning på Galleri Kontrast i Stockholm. Jag fick bara possitiva beskedd ifrån alla skolor jag sökt till. Därefter blev det ett kort besök tillbaka till Oskarshamn, där jag fyllde år och solade på klipporna vid havet. Innan jag åkte vidare till en blöt och kall bråvalla festival. 
Juli: 
Flyttade jag in till Sophie i Stockholm. Spenderade mina lediga dagar ifrån jobbet i skärgården hos Carl. Plockade hallon till frukost, åt olika hamburgare 5 dagar i rad och badade otroligt mycket. 
Augusti: 
Jobbade jag min sista vecka i storstaden. Vi fick åka på ett underbart bröllop i dalarna. Jag bakade mina mest lyckade macarons ever. Flyttade till gamleby för att fortsätta mina 2 år av studier inom fotografi. 
September: 
Var skolan ganska chill. Vi hade mycket sovmornar, då vi en morgon gick upp för att fotografera soluppgången. Jag var hemma för att gosa med mitt kusinbarn. Hade även tid för kvalétets frukostar och att fara till Stockholm. Där jag lunchade med mamma, gick på Markus Krunegårds konsert på grönan, kramades med massa vänner som jag hittade på vägen.
Oktober: 
Hände det mycket. Emelie och jag hade blivit nya cykel kompisar, så vi upptäckte hela gamleby på cykel. Vi var även med och vann en cupcakes tävling i byn. Jag avslutade Oktober med att åka till Carls familjs lantställe i värmland.  
November: 
Fotograferade vi panorama uppgifter till skolan. Jag bakade scones, åkte hem till mamma & pappas hus med 4 vänner för att spendera en helg där. Så var jag även på besök på Biskops Arnö där Carl numera bor. 
December: 
I December plåtade jag otroligt mycket. Jag började på min profil: retush i skolan och trivdes som bara den. Firade jul i Oskarshamn med min familj, innan jag åkte upp till Stockholm för att kramas med Carl och beundra all denna fantastiska snö som faktisk kom efter julafton. 
 
Så året 2014 var ett otroligt bra år. Har en tendens att åren blir bara bättre och bättre så vi får se vad 2015 har att komma med! 

Moodboard.

Hej! 

Eftersom skolan har fått en helt ny vändning ifrån lugnt och skönt till mängder av projekt, uppgifter och krav. Den här prestationsångesten jag lider av har verkligen vaknat till liv igen. Här förblir det tyst. Men eftersom jag jobbar på små projekt som ni inte får ta del av ännu, tänkte jag att ni kanske ville se lite moodboards som jag haft på mina senaste fotograferingar. Moodboarden är väldigt bra att ha, speciellt när man behöver strukturera upp (vilket jag älskar) och visualisera sina ideér, även dela dom med andra som ska vara med i projeketet. 
 
Såhär kommer en moodboard på en plåtning jag hade innan jul. Temat var vitt, rakt och enkelt, blev därför kallad C r i s p.  Med detaljer av meloner. 
 
Moodboard nummer två blev såhär. Det är ifrån min senaste fotografering som var till en gestaltande uppgift i skolan. 
Moodboard nummer tre. Den har inte tagit form ännu. Det kommer att bli en del av mitt "lilla examens arbete" som vi har i uppgift att genomföra på 10 dagar. Så på torsdag  far jag till jönköping kramas med gamla klasskompisar som jag saknar så himla himla mycket och genomför denna fotografering som sedan ska resultera i något estetiskt tilltalande collage. Detta blir minst sagt spännande.