Att ha en kompis på fest.

 
 
För två (?) helger sedan hade vi en stor dag i kollektivet. Vi hade en inplannerad kompiskompis fest. Som gick ut på att alla i klassen fick bjuda in 3-5 vänner ifrån sina gamla tider och eftersom vi är ifrån så många olika hörn i Sverige. Som tur var dök inte alla människor upp, då vi hade blivit runt 70-90 stjälar på en och samma plats. Men vi hade nog runt 30 männsikor som deltog i firandet. Ifrån min sida mina två party glada tjejer Pauline och Sanna. Kvällen blev en succé med grill, dans under bar himmel, en sväng om på bongo samt ett natt bad i vättern.
Jag och Sanna hade dekorerat trädgården med vimplar. 
Juddan var där och glad med sin tradditionella ginger beer. Tabita var med på ett hörn, med eller utan öl är den stora frågan..? 
Sophie med sina kapanjoner som jag hoppas kunna få spendera mer tid med i sommar. 
Grillen såklart. Det verkar som folk har fått igång smaklökarna för hamburgare. 
Såklart var jag där i min nya jumpsuiet och var hoppande glad. 
 
 

3 veckor tillbaka i tiden.

hej igen. Ett livstecken ifrån mig. Jag har varit på flygande fot ett tag, förutom att jag både har varit i England, Jönköping, Polen, Jönköping, Stockholm och Gamleby på 1 månad så kanske ni förstår varför. Men nu tänkte jag spola tillbaka tiden  3 veckor och visa bilderna ifrån tiden då jag var i Polen.

Hur som helst. Jag och några av mina klasskompis åkte på 6 dagar en tripp till polen, en resa som skolan annordnande.  Vi åkte en jäkla mycket buss men även oxå båt mellan Karlskrona och någon stad i polen som jag inte enns kommer ihåg namnet på. En resande fot bild är ett måste, speciellt när man har nya gympa dojjor. 
Jag hade kramgoa personer med mig på båten. 
Carl blev Stena Lines nya ansikte på twitter. 
Att åka båt mellan Sverige och Polen är som en story för sig. Det är en himla konstig kultur på dom där båtarna.  När vi tröttnat på att fotografera solnedgångar och hav på däck, gick vi ner till dansgolvet och medverkade i den konstiga båt kulturen. Runt dansgolvet satt 10 gamla par som såg dödligt uttråkade ut. Carl och jag var glada och tog en sväng om på dansgolvet, där Carl gjorde dom utråkade paren en tjänst med att fälla mig i slutet av vårat "framträdande" så jag gled över halva golvet med klänningen rakt upp och ner. Ja nya gympa skor hjälpte inte med att hålla mig på stadiga ben under dom här omständigheter...
Morgonen därpå vaknade vi i polen. Åkte ännu mera buss. Hade några kaffe pauser med fika (vi reste ju trotts allt med en folkhögskola..haha) längst vägen till Krakow.  
Framme i Krakow blev vi posstivit överaskade, en skön stad med sköna männsikor. Vi gick i shorts, drack billig öl och åt hamburgare på gatan. Plåtade med diverse olika kameror och hade det gött, inga krav bara semster. Vi damer fick dela sovrum,  så det diskuterades livligt om saker som man bara kan prata om på natten. 
Det blev ett besök på Auswitch. Som såklart var ofattbart hemskt och ett bevis på hur fel det kan gå om vi låter fel männikskor ta till orda, hur lätt det kan vara att påverka andra männsikor med små medel för sedan sluta i något så mörkt som det som hände under andra världskriget. 
Det blev ytterliggare några turer runt om i Staden, några öl och en träff med fotografen Jakub karwowski.
Den sista dagen i Polen skulle vi spendera i Warswava, så vi bodde till våran stora besvikelse några mil utanför storstaden. Så mitt ute i ingenstans lämnade vi hostlett bakom oss för att hitta nämaste by. 
Efter en liten promenad hamnade vi här. En ganska så öde by, där det enda som hördes var våra fotsteg och klockorna ifrån en kyrka. Men vi hittade en lokal "pub" som hade känslan av att sitta inne i en bastu. Förutom för dammiga flask öl som kostade endast 6 riksdaler så bestod puben av 5 glada polakter som var djupt imponerade över att ha sina första turister på besök. En spännande kväll om man säger så. 

Där slutade den resan. Men om jag får bestämma så blir det klass reunion när till hösten, så då ses vi snart igen krakow.